Снимка: Istock

Всяка връзка е различна. В нея има хубави и хармонични моменти, но има и спорове, несъгласия, конфликти. Тези фактори са неизбежни. Онова, което можете да направите, за да подобрите и заздравите връзката си, е да не допускате конфликтите да останат неразрешени. Колкото по-дълбоко се вкопават неразбирателствата и несъгласията, толкова повече партньорите се дистанцират един от друг, а това води до влошаване на връзката.

За да я заздравите наново е нужно да положите усилия в посока обратното сближаване между вас, изглаждане на конфликтите и споровете, откриване на начин да не стигате до неразрешими ситуации.

За да оцелее възможно най-дълго, една здрава връзка се нуждае от емоционална и физическа подкрепа, от компромиси, проява на разбиране, приемане на другия с всичките му недостатъци.

Ако сте успели да превъзмогнете различията и връзката ви е започнала да става все по-здравословна, ето кои са признаците за това.

1. Започнали сте да изричате нещата, които преди това са ви плашили до смърт. Предпочитали сте да ги таите, да ги пренебрегвате, за да избегнете сблъсъци. Сега нещата са се променили, защото сте се научили как да се справяте с трудностите във връзката.

2. Единият партньор е започнал да забелязва кога другият не се чувства добре. Вече усещате настроенията на половинката си и по-важното е, че знаете каква е причината за тях. Не се налага да си четете мислите и да гадаете, а просто сте се напаснали до такава степен, че се познавате в дълбочина.

3. Между вас цари мир. Ако допреди това сте намирали повод да се скарате за всичко, сега конфликтите са на заден план, а на преден – мирът. Открили сте начини да туширате конфликтите, така че да не се стига до тях. В случаите, в които все пак споровете стават по-разгорещени, решенията се намират по-лесно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

3

anonimen

преди 2 месеца

davi pratim i moya na fotomaketa

2

бушмен назиров

преди 2 месеца

Крещя като истерик ама всичко е наред.

1

Бай Илийчо

преди 2 месеца

Гответе убаво,не арчете паръ за глюпости,пускайте отзад! И ша имате здрава връзка .