Снимка: Istock

Дългите връзки и браковете са изпълнени с вълнения и чувства, с преживявания и трудности, с щастливи моменти, върхове и спадове. Всяка двойка има своите уникални отношения, които развива по свой собствен начин. Ето защо вярата в митове и съобразяването със стереотипи е най-погрешното нещо, което можете да направите.

Има някои митове, които сериозно могат да навредят на дългата ви връзка или на брака ви. Избягвайте да се ръководите от тях, ако искате да сте истински щастливи.

Кои са митовете, които вредят на дългите връзки?

Мит №1: След като се ожените или заживеете заедно, връзката ви магически ще се промени

Тези глупави очаквания за брака и връзките могат да оставят погрешни впечатления за това какво да очаквате. Истината е, че ако се ожените за някого, когото познавате добре преди брака, нещата няма да се променят особено в по-добра или по-лоша посока. Всичко зависи от това как вие самите се отнасяте към връзката и отношенията си.

Мит №2: Ако имате добра и здрава връзка, няма да се карате

Това е една от най-големите заблуди за дългите връзки и брака, които могат да насадят погрешни очаквания. А те са много коварни, защото ви вкарват в коловоз на заблуди и погрешни представи, далечни от реалността. Реалистичните очаквания са едно от най-важните неща във всяка връзка. И това, че ще се появяват конфликти и неразбирателства съвсем не означава, че сте в грешната връзка, че отношенията ви са пред разпад или че не си пасвате. Дори най-щастливите и хармонични двойки се карат.

Мит №3: Щастливите връзки са лесни

Лесни връзки няма. Колкото по-бързо го осъзнаете, толкова по-лесно ще ви е да се справяте с предизвикателствата в отношенията, които неминуемо ще се появят. В щастливите връзки, които са белязани от любов и хармония, също се появяват проблеми, конфликти, спорове. Важно е да имате реалистични очаквания, за да се предпазите от разочарования, които могат да ви тласнат към погрешно тълкуване на ситуацията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.