Снимка: Istock

Ежедневният стрес поражда тревожност, която може да бъде свързана с всеки аспект на живота ни. Тревожността винаги идва под формата на негативни мисли, които ни карат да вярваме в различни лъжи. Ако не успеем да се измъкнем от този капан, попадаме в спирала от негативни мисли, лъжи и нещастие.

Вижте 10 лъжи, в които ни вкарват негативните мисли.

1. Миналото продължава и днес. Помислете за всички тези притеснения и грешки от миналото, неприятни ситуации, които сте имали, хора, които се опитвате да забравите. Те никога няма да изчезнат, но постоянната тревога за миналото, постоянни мисли за него, само го захранват и пречат на щастието ви. То затова е минало, защото не е част от живота ви.

2. Бъдещето е пълно с неизвестни и кой знае какво ще се случи. Страховете ви за това какво ще се случи след време може да са напълно неоправдани. Това е като когато не вали да отворите чадър.

3. Те са по-добри от мен. Често срещана мисъл когато сме объркани и не знаем по кой път да поемем. Разбира се, подобни мисли никога не ни водят в правилната посока.

4. Не заслужавам обич, успех, да постигна мечтите си – Тази отрицателна нагласа се формира още в ранните ни детски години и взаимоотношенията ни с родителите ни, техните взаимоотношения. Когато настъпи неблагоприятна ситуация в живота ни, мисълта, че не заслужаваме да бъдем щастливи и да получаваме даровете на живота се проявява под различни форми. Страх да действаме, избор на неподходящ партньор и т. н.

5. В миналото не успях и сега няма да успея. Може да не успявате в нещо 5, 10 или повече пъти, но накрая да го осъществите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase