Снимка: Istock

Ако някой ви попита дали имате проблеми в комуникацията с партньора ви, вероятно без да се замисляте ще отговорите с „не“. Трудно е човек да признае пред себе си, че има какъвто и да е проблем, особено свързан с половинката му. Игнорирането на проблемите и отклоняването на вниманието от същината им е една от главните причини за несправянето с тях. Лошата комуникация и недоброто общуване в една връзка са основа за провал на отношенията като цяло. А много хора не признават, че имат проблем с комуникацията, защото се страхуват от открито говорене за проблемите. Замитането им под килима и отминаването им с надеждата нещата да се уталожат е една от най-често срещаните грешки, които доказано не работят в полза на връзката.

Кои са признаците, че имате сериозни проблеми в общуването с партньора?

1. Предполагате, че партньорът ви подразбира какво искате, знае какво мислите

Въпреки че много добре знаете, че хората не умеят да четат мисли, все пак допускате, че половинката ви има тези специални умения. Сърдите се, цупите се, когато не ви разбира, правите драми, премълчавате нещо, а очаквате той да се сети. Той обаче не се сеща, разбира се, и това се превръща в повод за конфликт. Такива и още много други примери могат да са доказателство за лош подход в комуникацията, който пречи на добрите отношения.

2. Имате много неизговорени очаквания

Всеки има очаквания от партньора и от връзката си. Важно е да говорите за това. Иначе нещата лесно могат да се объркат. Ако не сте на едно мнение за важните неща, тогава могат да се появят редица проблеми, дори на пръв поглед минимални и незначителни, които да се превърнат в големи поводи за конфликти. Важно е всички важни за вас и партньора ви неща да бъдат открито изговорени, за да сте наясно накъде вървите заедно. Ако не говорите за очакванията си от връзката, тогава имате проблем с общуването.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.