Снимка: Istock

Когато любовта прерасне в нещо повече, следващата крачка е брак. Онези, които не се страхуват да се впуснат в законното приключение на любовта, обикновено не знаят какво ги очаква, а вярват, че бракът им ще е успешен. Колкото и да ни се иска бракът наистина да е успешен, провалите се случват. И това най-често е не защото сме избрали грешния човек, а защото допускаме много грешки всеки ден. Бракът е предизвикателство, най-вече емоционално и психическо. Ако липсва старание за поддържането на отношенията и страстта живи, всеки брак би бил поставен в риск, дори най-щастливият и хармоничният, в който цари силна любов.

Може да сте от късметлиите, които живеят сравнително лесен брачен живот без усложнения. Но човек никога не знае какво го очаква зад ъгъла. Затова и не трябва нещата да се оставят да вървят по течението.

Кои са ключовите неща за брака, които трябва да знаете, преди да се впуснете в това любовно приключение?

1. Между съпрузи не съществува такова нещо като безусловна любов.

Безусловната любов е нещо, за което всеки мечтае – да бъде обичан без граници, без да бъде съден за думите и действията си, да бъде приеман какъвто е. Когато съжителствате в брак обаче е трудно да не се появят условности. Бракът и връзките на брачни начала сами по себе си налагат установяването на известни граници, правила, условности. Ако приемете това и имате реалистични очаквания ще ви е по-лесно да се справяте с предизвикателствата, които ще се появят пред вас и половинката ви.

2. Първите две години след раждането на детето може да са най-трудните.

За да сте подготвени за цялото физическо предизвикателство, а и психическото претоварване след раждането на детето, трябва да знаете, че тези начални етапи след появата на малкия ви наследник може да са най-трудните в целия ви живот. Допреди това сте били само двамата, успели сте да се напаснете един към друг, а сега се появява малко същество, което ви кара да реагирате по различен начин.

Трудностите, с които новата реалност ще ви сблъска, може да покажат невиждани досега негативни черти от характера и на двамата. Този период може да е преломен и да създаде поводи за много конфликти. Добре е да сте подготвени, че не всичко след раждането на детето през първите години ще тече по вода. Ако сте наясно с това, преминаването през това иначе прекрасно предизвикателство на ранното родителство ще ви сплоти още повече.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase