Снимка: Istock

Животът не е само хубаво или лошо. Събитията се редуват и след период на радост, може да настъпи такъв на трудности. Всеки ги преживява според своята чувствителност. Някои ни причиняват по-високи нива на стрес. Имаме усещането, че душата ни е обзета от емоционална травма, защото се чувстваме безпомощни, отчаяни, уплашени.

Травматичните преживявания могат да оставят дълготраен отпечатък върху нашата нервна система, тяло, ум. Получават се енергийни блокажи и тревожност, които влияят негативно на начина ни на живот. Хубавото е, че винаги можем да разчитаме на силата на някои камъни, които да ни помогнат да продължим напред уверени и силни.

Вижте 3 красиви камъка, които имат положителна енергия и са подходящи за моментите на силен стрес.

Хризопраз

Камък с уникални сини и зелени нюанси, които мигновено подобряват нашето настроение. Носейки го като бижу или когато е в близост до нас под някаква друга форма – декорация, в чантата, хризопразът ни изпълва с прилив на положителна енергия и ентусиазъм, което от своя страна ни помага да облекчим емоционалната травма. Казват, че ако камъните биха могли да се категоризират по сезони, хризопразът би бил камъкът на пролетта.

Неговите ярки зелени нюанси символизират новото начало, прераждането и подмладяването. Ако се намирате в период на застой, трудности, лоши настроения, доверете се на този камък. Понякога преди да дойде период на разцвет, преминаваме през изпитания, а хризопразът ни дава сила и ни напомня, че лошото скоро ще отмине.

Родохрозит

Родохрозитът е добър пример за камък, който не само притежава мощна енергия, но е и красив. Неговите багри ни помагат да намалим напрежението. Родохрозитът е камък, който е подходящ за отваряне и стимулиране на сърдечната чакра. Неговият мощен ефект върху сърдечната чакра го прави един от най-добрите кристали за облекчаване на емоционална травма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase