Снимка: Istock

Ден след ден, времето минава. Преди всеки рожден ден и в очакване на новата година правим равносметки за живота си. Поставяме си цели, които невинаги осъществяваме и винаги има нещо, за което съжаляваме. Не е нужно да чакаме празниците, за да променим живота си в по-положителна посока. Чакането невинаги ни носи позитиви.

Вижте 13 неща, за които ще съжалявате след 10 години, защото сте чакали твърде дълго.

1. Били сте в разрушителна връзка. Много хора се въвличат в разрушителна любовна връзка, само защото се страхуват да бъдат сами.

2. Малкото прекарано време с любимите ви хора. Работа, стрес, задължения... всичко това ни кара да скъсим времето, което прекарваме с близки и приятели и съжаляваме на по-късен етап.

3. Много загубено време. Време, в което е можело да се погрижите за тялото си, здравето си, да пътувате, да четете книги. Време, в което сте отлагали тези неща.

4. Водене на нездравословен начин на живот. Мислим си, че можем да се погрижим за здравето си утре, от другата седмица, другия месец, а дотогава се отдаваме на вредни храни и никакъв спорт. Дори и да сме в сравнително добро здравословно състояние, след 10 години най-вероятно ще съжаляваме, че лакомията и мързелът ни са надделели.

5. Малко време за пътувания. Може би няма човек, който да не мечтае да пътува. Понякога отлагаме пътуванията си заради вътрешни бариери, които сме си наложили сами или близки хора. Страхуваме се да се отпуснем, защото смятаме, че може би моментът не е подходящ, че не бива да харчим, какво ще си кажат другите и т. н.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase