Снимка: Istock

Колко често ви се случва да направите нещо според вашите желания и нужди и да получите критичен коментар за това? Вероятно във всяко общество има някакви неписани правила, които всяко следващо поколение знае, че трябва да следва. Има градивни, но има и такива, които ни карат да поставяме в клетка личността си и щастието си.

Не бихме постъпили различно или не бихме казали, че сме постъпили по определен начин, че сме взели някакво решение, защото някои от близките ни, познатите, съседите, с които не се поздравяваме, ще ни осъдят.

Вижте кое е напълно нормално да направите, дори и някой да се опитва да ви убеди в обратното.

Отделяте време само за себе си

Напълно нормално е да искате да си вземете няколко дни отпуск или да не си направите уговорки за почивните и празнични дни, защото искате да гледате филми, да четете книга, да спите до късно, да се погрижите за духа и тялото си чрез спа процедури и т. н. Според западни изследвания, прекарването на време със себе си ни помага да се опознаем по-добре и да можем да работим в посока на това, което не ни харесва и искаме да променим.

Правите любими неща сами, които обикновено се правят с други хора

Това може да се отнася до хапване на пица, шопинг обиколка, разходка в музей, спортна активност и т. н. Някои биха казали, че това е твърде жалко и биха си помислили, че не можете да си намерите компания. Но всъщност това е луксът да управлявате времето си, според това, което е най-приятно за вас. Това е проява на независимост, която поставя вашите интереси на преден план, без да се налага да ги обсъждате с друг.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase