Снимка: Istock

След поредица от разочароващи неуспешни връзки може да е трудно да повярвате в любовта и в щастливите отношения, но те не са мит. Реалност са и могат да бъдат постигнати с не чак толкова големи усилия, колкото много хора смятат.

Съществуват ли щастливите връзки? Разбира се, че да. Има много тайни, които щастливи двойки споделят. Няма точна рецепта за постигането на хармония в отношенията. Всяка двойка има своите рецепти за щастие, но има някои общовалидни малки тайни, които определено помагат връзката да бъде истински щастлива.

Кои са едни от най-важните малки тайни за щастлива връзка с благоприятна перспектива?

1. Общуване и пак общуване.

Комуникацията е много важна за всеки тип отношения. „Четенето“ на мисли е погрешна стратегия за връзката, защото на практика е невъзможно. Много двойки се губят в този порочен кръг, като не говорят открито, а само предполагат какво има предвид другият, какво мисли, защо прави това или онова. Вместо да гадаете, от което да произтичат куп недоразумения и конфликти, комуникирайте. Не спирайте да общувате открито, да говорите за проблемите си, да търсите решенията и да се развивате заедно напред.

2. Понякога си лягайте ядосани.

Забравете за глупавите съвети и митове за връзките. Един от най-разпространените сред тях е, че не трябва да си лягате ядосани. Ако очаквате, че всеки конфликт и всяко пререкание ще намери своето решение преди падането на нощта, живеете в приказка. Понякога е по-добре да си легнете, дори да сте скарани, защото утрото е по-мъдро от вечерта. На сутринта бурята ще е отминала и няма да кажете нещо, за което ще съжалявате. А и е по-вероятно да намерите решение на свежа глава, вместо да разисквате проблемите си в малките часове на нощта, когато сте уморени и раздразнителни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase