Снимка: Istock

Щастието за всеки има различна форма и визия. От друга страна, всеки би могъл да идентифицира нещастието. Това усещане идва бързо, грабва те и ако си пасивен, може да действа разрушително за живота ти. В известно проучване на Терман, който проследява субектите в продължение на осем десетилетия, ученият установява, че да бъдеш сред нещастни хора е свързано с по-лошо здраве и по-кратък живот.

Нещастните хора често следват лоши навици и единият от тях е да се обграждат с други нещастни и отрицателно настроени личности. Но кои са останалите им навици?

Те очакват бъдещето

Една от най-големите грешки на хората, които не са щастливи е, че те често си казват „Ще бъда щастлив/а, когато...“. Без значение дали става въпрос за любов, успех в кариерата или друг личен успех, тези хора поставят твърде голям акцент върху обстоятелствата, а подобрените обстоятелства невинаги водят до щастие. Забравят да се фокусират върху настоящия момент от живота си, да потърсят хубавите неща в него, забравяйки че нямат гаранция какво ще бъде тяхното бъдеще.

Отделят твърде много време и усилия за придобиване на „неща“

Според западни проучвания, навикът да преследваме материални неща не ни прави щастливи, а точно обратното. Защото може да изпитаме разочарования, осъзнавайки че сме ги получили, но за сметка на любов, добри приятелства, хобита и т. н.

Застояване вкъщи

Когато не се чувстваме в настроение, имаме труден период, обикновено предпочитаме да си стоим у дома, да не се виждаме с никого. Но когато позволим на това да се превърне в тенденция, ние сами се излагаме на нещастие, но и на риск от депресия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase