Снимка: istock

Понякога връзките се нуждаят от рестарт. Ако по някаква причина отношенията ви са се влошили или чувствата ви са леко изстинали заради проблемите, които имате, може би е време да пристъпите към план за здравословно рестартиране на връзката си. Нужни са ви някои стъпки за постигане на новото начало в хармоничната му форма. За да успеете трябва и двамата да сте мотивирани да го направите.

Ако сте сигурни, че е дошъл момент не за раздяла, а за рестарт, ето кои са стъпките, които ще ви помогнат.
 
1. Определете целта си.
 
За да знаете към какво се стремите като двойка е важно да определите крайната си цел – до какво искате да достигнете, какво искате да постигнете заедно, защо и къде сте зациклили, какво да направите, за да прескочите този препъникамък. След като имате яснота за това до каква обща цел искате да достигнете като двойка ще ви е по-лесно да се борите по пътя към тази цел заедно.

2. Бъдете по-осведомени.
 
Научете добре грешките си. Анализирайте ги заедно. Не се страхувайте от критиката на партньора си, както той не трябва да се страхува от вашата. Приемете нещата, които имате да си кажете и се опитайте да ги надградите. Стъпете върху тази информирана основа и решете какви ще са по-нататъшните стъпки, които и двамата ще направите, за да рестартирате връзката си.
 
3. Отправете покана.
 
Ако само вие сте осъзнали, че сте на етап, в който връзката ви е зациклила и има нужда от рестарт, а партньорът ви се е оставил по течението, отправете му покана да се присъедини към вас в това желание за обновяване на отношенията. Обяснете нуждата си от рестарт. Бъдете добре аргументирани. Ако кажете, че просто ви е доскучало и че не знаете как да продължите, това може да влоши нещата още повече, защото звучи несериозно. Вместо това отправете добре аргументирана покана към него и обяснете защо ви е важно да рестартирате отношенията си и по какъв начин.

Всички стъпки вижте в Az-jenata.bg тук
 

Коментари Напиши коментар

10

Роки

преди 3 месеца

Може, ако е от скъпото прави големи цирей.

9

Анонимен

преди 3 месеца

До Рестарт Ти си едно много, много умно момче, понатрупало житейски опит :)

8

Тираджията

преди 3 месеца

Аз за рестарт на връзката,изключвам за 10 секунди рутера и пак го включвам.