Снимка: Istock

Прегръдката е част от интимността. Тя е нещо, което си подаряваме, когато изпитваме близост към някого. По нея си личи какво е отношението ни към човека, когото прегръщаме. Има прегръдки, които говорят за силни интимни чувства. Има и такива, които са просто приятелски, както и такива, подсказващи за зараждащ се интерес и желание за опознаване.

По начина, по който един мъж ви прегръща, можете да разберете какво изпитва към вас. Ето трите типа прегръдки, които мъжете дават и какво означава всяка от тях.

1. Приятелска прегръдка.

Ако мъж ви прегръща само като приятел, той няма да ви обгърне на друго ниво с ръцете си освен на нивото на вашите. Ако прегръдката му не предполага спускане на ръцете по-надолу към кръста или по-нагоре към раменете и врата ви, това определено е сигнал за приятелска прегръдка, която мъжът би дал на всяка друга своя приятелка или приятел. По-продължителна прегръдка също не означава автоматично нещо повече. Приятелските прегръдки също могат да траят повече от няколко секунди. Прегръдката между приятели обикновено се случва на ниво средата на гърба или горната част на ръцете.

2. Прегръдка тип „нещо повече“.

Ако не сте сигурни дали един мъж ви харесва, ще познаете по начина, по който ви прегръща. Би могло да се счита, че един мъж ви харесва или изпитва симпатии, чувства към вас, ако ви прегърне така, че хем да задържи ръцете си повече около тялото ви, хем да се допре до вас така, че гърдите му да се доближат до вашите.

Друг знак е, когато раменете му се спуснат към вашите, докато ви прегръща. Това означава, че иска да изпита повече близост с вас. Отчетлив знак е също, когато ръцете му се спуснат по-надолу по тялото ви без това да ви накара да почувствате опипване, а по-скоро да усетите желание за близост. Прегръдките от типа „гърди в гърди“, които продължават повече от 10 секунди, предизвикват освобождаване на окситоцин – хормонът на любовта, който контролира усещането за свързване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

9

майтап!

преди 3 месеца

като допрат двама, ако на момата и са корави гърдичките, а на младежа му е права чешмичката, директно да отиват да освобождават хормона на щастието!

8

Анонимен

преди 3 месеца

Ако един мъж докато ви прегръща ви го вкара малко, това означава, че иска да ви го вкара още!

7

Има и вулгарна прегр

преди 4 месеца

Не са близки, но той използва случая, че е поканил момичето на танц и я обгръща така, че долната част на корема му силно се притиска в нея. Не му идва наум, че по този начин може само да я възмути и отврати. Първо трябва да се опита да разбере дали тя го харесва и как би приела ухажването му, а после да направи план как да действа докато се стигне до желана и от нея прегръдка.