Снимка: Istock

Откакто свят светува, суеверия има. На някои гледаме с усмивка, а за други имаме сигурни доказателства, че са абсолютно точни, затова винаги се съобразяваме с тях. Може би всеки човек носи нещо в себе си или е поставил в дома си предмет, за който смята, че му носи благоденствие. Вижте обаче 13 неща, за които се смята, че носят лош късмет (освен черна котка да ти мине пътя, счупено огледало, разсипана сол, числото 666, петък 13 и да видиш сврака).

Никога не пожелавайте по-рано „Честит рожден ден“ на някого. Това ще му донесе лош късмет.

Не поставяйте две огледала едно срещу друго. В Мексико вярват, че по този начин отраженията им отварят врата за дявола. Ако ви подаряват някакъв остър предмет, като комплект прибори за хранене, ножове, ножици, комплекс за педикюр, в който има ножички или друг остър предмет и т. н., дайте на човек, който ви поднася подаръка монета в замяна.

Ако се е наложило да бъдете на погребение, не се прибирайте след него веднага у дома. Посетете кафене, ресторант, магазин и след това си идете у дома.

Според поверие от гръцката митология, вдигане на наздравица с вода, означава, че желаете смъртта на хората, с които пиете. Затова избягвайте да си казвате наздраве с вода.

Никога не си играйте с ножици, не само че може да се нараните, но и ще ви донесе лош късмет. Според индийците е на лош късмет да се подстригвате във вторник.

Не минавайте под стълба. Според средновековно суеверие това носи лош късмет, тъй като стълбата символизира бесилката, на която са обесвали хората.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 месеца

Да, сещам се за един виц: трима българи умират и попадат в Рая, посреща ги св. Петър и им казва: Добре дошли в Рая, тук няма работа, няма заплати, няма пари.....Тримата се спогледали намръщено и казали: Ееей, пак сме попаднали в България!!:(

3

черна котка

преди 4 месеца

Ако влезете в кръчмата с левия крак, най-вероятно ще излезете на четири крака. Ако отворите чадър вкъщи, ще съборите нещо. Ако минете под стълба, майстора може да си изтърве ***. А след погребение, естествено винаги се отива на кръчма, да се полее събитието.

2

Драго

преди 4 месеца

Наличието на жена, която иска да се бракува за теб и деца. За по-голямо проклятие от това не мога да се сетя. Чуя ли за нещо такова, бегам с 300.