Снимка: Istock

Традицията повелява на Нова година да празнуваме на маса, на която да има хубава храна и която да споделим с любими хора. Всяко нещо, което ще поднесем носи своята енергия в тази така специална вечер, в първия ден на новата година. Има храни, които е хубаво да включим в менюто си, защото се смята., че те носят просперитет. Такива са свинското месо, портокали, мандарини, десерти в кръгла форма, спагети. Кои други да добавите?

Зелении за здраве и богатство

Два късмета, каквито всеки се надява да му се паднат от празничната баница са богатство и здраве. Смята се, че зелените зеленчуци като спанак, марули, зеле кейл, коприва, лапад и други ще донесат в дома късмет с парите и здраве.

Мед

Въпреки че той присъства на трапезата ни на Бъдни вечер, медът е символ на здравето и плодородието. Затова не пропускайте да го добавите и на новогодишната ви трапеза и разбира се да хапнете от него.

Кисело зеле за дълголетие, късмет и пари

За късмет, киселото зеле присъства почти през цялата зима на нашата трапеза. Обичаме да го хапваме на супа, салата, с месо или ориз, боб. Още една късметлийска храна и няколко чудесни рецепти с нея.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase