Снимка: Istock

Според неписани закони на човешката природа, ние през определен етап от живота си, търсим човек, който да бъде нашата половинка. Създаването на любовна връзка, развитието ѝ и оцеляването ѝ във времето, е сложен процес. Има много фактори, от които зависи дали ще сме щастливи с партньора си, дали връзката има бъдеще. Има някои неща, които в дългосрочен план могат да доведат до нейното разпадане. Вижте кои са.

Проблеми с доверието

Доверието е абсолютно необходимо за интимността, за развитието и поддържането на една любовна връзка. Проблемите с доверието обхващат широка гама. Понякога се случва да има проблеми между партньорите, които да не са разрешени, обсъждани. С времето тези проблеми се настаняват трайно във връзката. Започва подозрение към другия, към неговата лоялност дори и за дребни неща.

Изневяра и ревност

Те са свързани с доверието. Една подозирана или потвърдена изневяра може да бъде разрушителна за връзката. Емоционални афери, флиртове, физически забавления... Изневярата е като счупена ваза. Може да се залепи вазата (връзката), но никога няма да бъде същата.

Дори и партньорите да решат да не се разделят, те ще преминат дълъг период на възстановяване, който може да се окаже изтощаващ. Изневярата е опустошително преживяване, но преди да отправим обвинения към другия, трябва да сме абсолютно сигурни, че той ни е предал.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase