Снимка: Istock

Ако напоследък се чувствате уморени, негативно настроени, то може би трябва да се замислите защо е така. Понякога причината се крие в лошите навици, които поддържаме, тъй като те се захранват от нашата положителна енергия и по този начин я изчерпват. Далай Лама отбелязва 10 лоши навика, които крадат от нашата енергия Вижте кои са.

1. Спазвайте обещанията си

Един лош навик, който черпи от нашата положителна енергия е това да обещаваме, но да не изпълняваме. Затова, не давайте обещания, които не можете да изпълните. Така, опитвайки се да бъдете мили към други, ще навредите на доброто си име и репутация. Обещаете ли нещо, просто го спазвайте!

2. Стойте далеч от токсични хора

Може би не са малко случаите, в които сме имали желание да помогнем на хората, а в замяна получаваме само оплаквания и негативна енергия от другите. Обградете се с положителни хора и избягвайте токсичните.

3. Плащайте сметките си навреме

„Не оставайте длъжни на никого с нищо“ трябва да бъде вашето житейско мото. Винаги връщайте дълговете си навреме. Отнасяйте се с другите така, както бихте искали да се отнасят с вас.

4. Научете се да прощавате

Още един вреден навик, от който нямаме нужда. Изберем ли да живеем задържайки в душата си гняв към някого, то ние избираме страданието. Вместо да се тровите с омраза, изберете да простите и да продължите напред, дори и човекът да не заслужава вашата прошка. Направете го, за да си осигурите спокойствие. Така ще почувствате как от гърдите ви пада тежест.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase