Снимка: Istock

Живеем динамично, все бързаме за някъде... Сутрин, вечер, гоним графици, планираме наум следващия ден... Идеалният профил за джебчиите, които ни дебнат навсякъде. Те имат своите трикове, с които често успяват да измъкнат вещи от нас. Вижте някои от тях.

Да подържите нечие бебе

Един трик, с който лесно могат да измъкнат от вас пари, телефон. Внимавайте с подобни молби, отправени ви от непознати хора, особено ако се разиграе сцена, сякаш бебето ще падне всеки момент от ръцете на майката/бащата. Ако все пак искате да помогнете, а и разбира се, някой може да се окаже наистина в нужда, то имайте едно наум за личните си вещи.

Трик със счупена камера на телефон

Може би ви се е случвало някой да ви помоли да го снимате? Бъдете внимателни с подобни молби. Много е вероятно да установите, че апаратът, който ви подават е развалена камера. Опитвайки се да го върнете на собственика, той започва да ви обвинява, че вие сте нанесли тези щети и трябва да ги заплатите или докато се изяснявате, той или спътникът му може да ви измъкнат портмонето или вашия мобилен.

Внимавайте на ескалатори и в асансьори

По тези съоръжения винаги има доста хора, особено ако са в търговски обекти, метро. Ако носите раница, голяма дамска чанта за рамо, винаги ги дръжте пред себе си, а не на рамото или гърба, когато ползвате ескалатори и асансьори. Без да усетите може да ви пребъркат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase