Снимка: Istock

Постоянните спорове и конфликти са знак за лоши любовни взаимоотношения. От друга страна, липсата им рядко се случва, но невинаги носи позитиви за връзката. Когато се караме с половинката си слушаме, за да отговорим и нараним, но понякога не и за да разберем какво иска да ни каже. Дългосрочните и стабилни връзки оцеляват, само защото партньорите знаят как да преминават през определени спорни ситуации (темата за парите също е в основата им), като:

Спорове относно посоката на връзката

Ако за единият от партньорите е неизвестно какви са намеренията на другия относно взаимоотношенията им, темата обикновено бива повдигната, а понякога дори може да се стигне и до конфликт. Много е важно да има откритост във връзката и това е хубаво, че може да заявите желанията и очакванията си към другия, а ако гледате в една посока – още по-добре. Но ако често възникват спорове на тази тема, то това определено не е от полза за взаимоотношенията и е показател, че най-вероятно няма да се развият във времето.

Спорове за семейството

В голям процент от връзките роднините на партньорите не приемат другия като подходяща половинка за тяхната дъщеря или син. Понякога успяват да се нагодят и да поддържат някакво разбирателство, но има и токсични семейства, които целенасочено се опитват да разделят двойката. Роднините винаги са повод за спорове и скандали. Ето защо е важно да се уточни до каква степен те ще бъдат допуснати.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

6

Важна тема за спор

преди 1 месец

Свекървата ли да слушат повече или тъщата? Не, че искат да са послушни, но нали в началото на брака повечето млади двойки зависят от финансовата помощ, давана им и от нейното, и от неговото семейство.

5

Анонимен

преди 1 месец

Имах омъжена състудентка, която твърдеше, че с нейния съпруг са се разбрали една вечер седмично всеки от тях да е свободен да прекарва както си иска и другият да не му държи сметка за това. Все още нямаха деца и бяха женени от около една година. Докато завършим демонстрираха щастлив семеен живот, после не знам какво стана с тях. Чух само, че са създали дете и живеят в града, откъдето беше момчето.

4

Анонимен

преди 1 месец

Много мозак расим