Снимка: Istock

Отношенията във връзката са изправени пред всякакви предизвикателства. Много често тези предизвикателства са провокирани от самите нас и нашите реакции към ситуациите, в които изпадаме, а не толкова от самите ситуации. Реакциите и начинът, по който избираме да решаваме проблемите с партньора си са камъчетата, които могат да преобърнат колата.

Най-лесната и първосигнална реакция в трудни моменти е да обвиним партньора си, да го изкараме виновен, да гледаме на него като на токсичен човек, а на връзката ни – също като на токсична. Не си даваме сметка, че в дадени ситуации нашето собствено поведение също има токсични нотки. Комбинацията от токсично поведение и от двете страни прави една взривоопасна смес, която може да влоши отношенията.

Ако искате да изградите здрави взаимоотношения с партньора си, не трябва да допускате някои комуникационни грешки, които правят връзката ви именно токсична.

Ето 5 начина, по които неволно реагирате токсично и създавате токсична атмосфера във връзката си.

Мислите, че можете да четете мислите на партньора си

Една от най-често срещаните грешки, които много хора правят, е да придават смисъл на думите и действията на партньора си, вместо да говорят открито за тях. Така можете да останете с тотално грешно впечатление. Ако си мислите, че можете да четете мислите на човека до вас, че го познавате добре и че знаете какво има предвид, грешите. Презумпцията, че знаете какво си мисли партньорът ви, ви кара да действате погрешно.

Ето защо, когато се съмнявате в намеренията му, в поводите за действията му и в това какво мисли, просто питайте директно. Четенето на мисли поражда напрежение, което е излишно токсично за връзката.

Приемате нещата твърде лично

Когато се научите да спрете да приемате нещата прекалено лично, ще изчистите голяма част от драмата, която внасяте. Ако приемаме всичко лично, то егото ни говори вместо нас и ни кара да действаме изцяло егоцентрично. Когато се научите да гледате на нещата от малко по-високо, ще ви е по-лесно и да отминавате някои думи и действия, които са маловажни и които спокойно можете да пренебрегнете в името на хармонията във връзката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

3

Чрез редовни реплики

преди 1 месец

СЛЕД всяка креватна гимнастика, а не ПРЕДИ да си легнат, той подличко подмята "Но да се разберем, без ангажименти!" И всеки следващ път напомня "Нали се разбрахме, без ангажименти?" Тя пък игнорира тези реплики, все едно не ги е чула. И всеки път, когато той посяга да я гушка, мазно му мяука "Знаеш ли какво е купило на приятелката ми нейното гадже?" И му описва някой луксозен предмет. На него му писва, а тя пък тайничко се оглежда за друг, който не се презастрахова с думите "без ангажименти".

2

Зейн

преди 1 месец

Тя-Бабата винаги ще се разведе. Връзката винаги става токсична. Това е неизбежно.

1

...

преди 1 месец

izob6to niamam podoben podhod i celi. dale4 sum ot podobno mislene