Снимка: Istock

В любовта малките неща са от значение. Те са в това да бъдем добър слушател за партньора си, да покажем подкрепа в трудни мигове, да създадем приятна атмосфера и за двама ни, да благодарим, когато се чувстваме обичани. Тези малки неща спомагат за подкрепата на една връзка. Но има и други малки неща, които бавно, но сигурно могат да я разрушат. Вижте три от тях.

Забравяне на времето, което сте прекарвали с приятели

Ваша приятелка/приятел има нова връзка от известно време, но сякаш изчезна от живота ви. Случайно да ви звучи познато? Ако и вие попадате в този пример, не забравяйте, че дори когато сте в нова любовна връзка е много важно да поддържате връзка с приятелите ви. Това е добре за вас, но и за интимните ви взаимоотношения.

Използвате тези думи

Знаете ли, че според експерти има думи, които не бива да казваме на партньора си? Въпреки че комуникацията играе важна роля във взаимоотношенията, някои думи е по-добре да бъдат спестени, като:

  • „Трябва“ – Тази дума носи чувство на разочаровани очаквания към действията на партньора ви.
  • „Винаги“ (пример:„ Винаги правиш...“) – Ако ползвате тази дума в ситуации на конфликт, за да упрекнете половинката си, той/тя може да се чувства така, сякаш не му/ѝ е позволено да направи грешка.
  • Същото е с „никога“ – „Ти никога не ми помагаш...“ и т. н.) кара любимия ви човек да остане в отбранителен режим.

Още по темата може да прочетем в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 седмици

До 20. Язе пък подозирам ,че си некоя татуирана с напомпани джуки уроспия която идно копче нимой дъ заший.Която няма почти нищу освен два пръста попикано месо между краката и тръси дъ фане некой *** кадя има пари ,а си уреди дживота.Още подозирам ,че имаш висшо което ти е само за фалшиво самочуфствие инак работиш зъ заплата и хронично няааш пари.

18

Анонимен

преди 2 седмици

Всъщност съм млада, красива жена. Ама съм много пpocта, затова така ти се струва.

17

До Циник

преди 2 седмици

По написаното от теб съдя че си чичак отиващ към дядка с болна простата и най вече сам!