Снимка: Istock

Животът сякаш лети, всичко се случва на бързи обороти. Докато не осъзнаем, че наближаваме 40. Време е да приложим всичко научено за живот от 20-те си и 30-те си години. Време е да започнем да се чувстваме все по-комфортно със себе си. Ако вие наближавате 40 или скоро сте ги навършили, вижте какво още трябва да знаете за новото десетилетие.

Вие определяте вашия живот с изборите, които правите. Правете най-доброто за вас и не се поддавайте на хорското мнение, което често е критично.

Оставете драмата за сапунените опери. Наближавайки 40 ще осъзнаете, че драмата само пречи да разрешавате сложни казуси и е ненужен допълнителен стрес.

Намирайте време за приятелите ви.

Няма такова нещо като съвършенство и е време да възприемете вашето тяло. Грижете се добре за него, спортувайте, хранете се здравословно, но не се опитвайте да достигнете нереалистични стандарти.

Покажете колко струвате. Имате идеи, планове, искате да надградите себе си, да намерите по-добра работа, да поискате повишение от шефа си – действайте. Дори да получите отказ, продължавайте смело напред.

Най-големият ви актив е вярата в себе си, във възможностите ви и в това да бъдете решени да накарате нещата да работят.

По-лесно ще започнете да се справяте със страховете ви, защото много неща от живота започват да придобиват нов смисъл.

Вашият социален кръг става по-малък и това е съвсем нормално, защото ставате по-селективни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase