Снимка: Istock

В живота си ние често привличаме определени събития или ги отхвърляме. Липсата на любов в живота като партньор, обикновено показва, че ние сами сме причина за определени блокажи, които я държат далече от нас.

Ако скоро не сте били във връзка, но търсите любовта, вижте 4 начина, по които блокирате любовта към вас.

Страхът да бъдете видени

Когато някой ви направи комплимент, става ли ви неудобно? А когато ви похвалят за работата ви или друго, отклонявате ли похвалите към вас? Приемането на комплименти, както и тяхното отправяне, без да чувстваме неудобство е първата стъпка от това да отворим сърцето си за получаването на любов. В случай, че не можете да приемате комплименти, има вероятност сами да блокирате любовта към себе си.

Ето защо се опитайте да се научите да приемате с усмивка и похвалите към вас и да оценявате себе си, да се възхищавате на милите думи на другите. Вашата самооценка или липса на такава (особено положителна) е видима за другите.

Страх от това да дадете

Не забравяйте, че за да получите любов, трябва да сте отворени да давате. Да бъдеш отворен за даване на любов означава, че не само обичаш и вярваш в себе си, като човек, партньор в любовна връзка, но и в хората и света край себе си.

Това понякога може да бъде предизвикателство, особено ако сте преминали през любовно разочарование и ви е страх да не страдате отново. Ето защо е хубаво да практикувате доверие, да сте по-усмихнати, позитивни, да вярвате в себе си, че сте уникални, защото сте такива.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase