Снимка: Istock

В любовта всички сме различни. Всяка любовна връзка е различна. Има редица фактори, които оказват влияние върху нашето поведение във взаимоотношенията и изборите за партньор, които правим. Травми в детството, поведението на родителите ни, са само част от тях. Любовната зависимост е нещо, което много сериозно може да ни попречи да имаме стабилна връзка и да сме щастливи. В какво се изразява тя?

Притеснявате се, че партньорът ви ще ви напусне

Това е първият признак, който подсказва, че сте зависими от вашата връзка и чуждата любов, за да бъдете удовлетворени и щастливи от живота. Страх, партньорът ви да не прекрати взаимоотношенията, изглеждате много несигурни и нуждаещи се, като в същото време никога нямате пълно доверие на половинката си.

Избягвате емоционалната интимност

Според д-р Беки Уитстоун, която се занимава с любовни и семейни терапии, любовната зависимост може да се прояви като мания или избягване. Според специалиста, докато външното поведение на избягващия ги кара да изглеждат изолирани и незаинтересувани към връзката, те са също толкова пристрастени към любовта. Те имат огромна нужда от близост и интимност, но страхът да не бъдат изоставени от своя партньор, допринася за объркващото им поведение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase