Снимка: Istock

Някои хора са по-чувствителни от други. Чувствителността може да се прояви не само в съчувствие и лесно разплакване от тъжни истории. Признак на чувствителност и то силно изразена такава може да бъде и реакцията към силни миризми, хаотични ситуации, които ви карат да се отдръпвате или да се чувствате зле.

Реакциите ви показват дали сте силно чувствителна личност или не. Прекалено сензитивните хора са значително по-малко от всички останали. Тяхната нервна система е изключително сензитивна и реагира на всякакви стимули по по-силен начин, отколкото при останалите хора.

Този тип чувствителност е генетично заложена. Вие сте родени така. Ето защо няма причина да се притеснявате от реакциите си на различни външни стимули и дразнения.

Силно чувствителните хора обикновено се чувстват по-тъжни и съкрушени от света наоколо и несъвършенствата му. Ако сте раздразнени от несгодите и лошотията на хората около вас, то е вероятно, защото сте по-чувствителни от останалите и имате вроден радар за негативните неща.

Кои са признаците, че сте силно чувствителни?

1. Имате натоварен график.

2. Премисляте действията си, така че да не наранявате никого в ежедневието си.

3. Претъпканите с хора места ви изнервят.

4. Шумното дъвчене на някого ви изнервя.

5. Имате чувствителност към грубите шеги.

6. Имате непоносимост към силни миризми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 5, 6, 7 - Снощи се легнах и не можах да ти отговоря, извинявай. И аз исках да си приказвам с някого, но помислих, че в коментарите към сайта вече няма никой.

8

...

преди 9 месеца

moje da sum 4uvstvitelna , no imam realisti4ni o4akvania.osobeno za 4uvstvata mi kum moia liubim goliam bliznak , kogoto obojavam

7

Анонимен

преди 9 месеца

И ся кфо? Нема а ли си приказваме?