Снимка: istock

Вероятно няма човек, който да не иска да бъде щастлив. Винаги има емоции, които ни карат да се чувстваме точно обратното. Важно е обаче да се научим да ги трансформираме в положителни. Само така можем да постигнем баланс и щастие. Ако не се опитаме да повлияем на отрицателните емоции, те бързо се превръщат в токсични. Вижте кои да не допускате в живота си.

Токсична тревожност – тя обикновено се създава от чувството за несигурност и заплаха. Някои други симптоми са страх, липса на концентрация и увереност, безсъние.

Постоянна мъка – определено създава един непрекъснат дискомфорт, тъга, самосъжаление. Винаги ни пречи да взимаме адекватни решения.

Хронично недоволство – токсична емоция, която постоянно ни кара да търсим стандарти за съвършенство, които са невъзможни. В крайна сметка пречим на себе си да бъдем щастливи, понеже винаги сме недоволни.

Токсична зависимост – това ни прави лесна мишена за манипулаторите, започваме да се чувстваме несигурни в себе си, да се съмняваме в качествата си, липсва ни мотивация за хубавите неща.

Токсична вина – това е онзи вид вина, която изпитваме, когато искаме време за себе си, когато сме отказали семейно събиране, когато някой се опитва да ни вмени, че сме виновни, а всъщност не е така. Токсичната вина отново ни прави подвластни на манипулатора и на нещастието.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase