Снимка: istock

Всеки има своите уникални индивидуални качества и силни страни. Щастливците, които познават добре своите сили и умеят да ги влагат в живота и работата си, са по-малко от онези, които са все още в търсене на своите качества. Понякога е трудно човек сам да определи в какво е най-добър, за да насочи усилията си в усъвършенстването на своите таланти. За някои дори отнема цял живот. За други достигането до собствените сили и таланти остава непостигнато.

Ако искате да блеснете, да бъдете забелязани, да заживеете друг живот в хармония с онова, на което сте способни и което умеете най-добре, открийте своите таланти и силни страни. Ето 4 начина да успеете.
 
Брейнсторминг
 
Брейнстормингът (от англ. мозъчна буря, бел. ред.) е техника, използвана широко в различни професионални и други сфери за откриване на перфектни концепции, нови идеи, креативни решения, както и като метод за психотерапия. Използвайте брейнсторминг, за да запишете всички свои силни страни. Запишете всяка от тях, която ви хрумне на прима виста. Вземете лист хартия и започнете да пишете силните си черти и да описвате талантите си, без да мислите много задълбочено. Може да се учудите какви неща могат да ви дойдат наум, за които не сте предполагали.
 
Тук важно е да разграничите силните си страни от талантите си. Това са два различни аспекта на дарбите на човек. Силните страни на човек могат да включват не само артистични и професионални качества, но и морални, емоционални, личностни качества, както и социални умения, които човек може да развие и използва в много направления.
 
Талантите, от друга страна, са способности, които могат да развият личността ви в артистичен или професионален план. Те са естествен начин, по който природата ви е погалила и направила уникални.
 
Всички начини да откриете силните си страни вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase