Снимка: istock

Толкова много хора се връщат към бившите си партньори въпреки гнева, въпреки нещастието, което понасят всеки ден. Раздялата изглежда толкова невъзможна, че ги кара да се връщат отново и отново към познатото зло, вместо да продължат напред. Цикълът на страданието се повтаря като в омагьосан кръг, а вие нямате отговорите на въпроса „защо го правя?“.

Възможните отговори са няколко. Най-честите сред тях са свързани с неосъзнатостта на проблема във връзката и страха от новото и непознатото. Много хора избират комфорта на сигурността в нещастието. То им е познато и са свикнали с него дотолкова, че дори някои смятат, че го заслужават.

Кои са причините да се връщате при бившия си отново и отново?

Все още се надявате на остатъци щастие

Онези моменти, в които сте били заедно, смели сте се, били сте щастливи и сте се радвали един на друг изплуват в съзнанието ви и ви припомнят защо е избухнала любовта между вас. Хващате се за тези моменти и спомени като за последен пристан. Лъжливото усещане, че тези моменти ще се върнат отново и ще възродят любовта ви, ви карат да правите една и съща грешка няколко пъти – да се връщате при човек, с когото щастието вече е някъде в миналото.

В началото на връзката ви това щастие ви е събрало и е поддържало отношенията ви, но щом то е вече в спомените ви и вместо да го изживявате, вие само се сещате за него, това е знак, че трябва да продължите напред.

Не се отказвате лесно

Никой не иска да се проваля в отношенията си. Дали сте обещание, че ще бъдете заедно. Истински сте вярвали в любовта си. Искали сте всички усилия, които сте положили, да са имали смисъл и значение. Трябва да приемете реалността, за да продължите напред. Не се вкопчвайте в идеята за връзката и щастието, а вижте картината обективно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase