Снимка: istock

Стабилният и щастлив брак не е даденост. Той е резултат от всекидневни усилия от страна и на двамата партньори. Някои бракове не продължават дълго. Но има определени фази, които ако партньорите успеят да овладеят, биха могли да имат щастливо и дълго бъдеще заедно. Ето кои са.

Преминаване през критика

Критиката се приема трудно, особено ако е от любим човек и когато не е поднесена подходящо. Тогава тя може да се превърне в сериозен проблем за взаимоотношенията. Когато в критиката се използват думи като „ти винаги“ или „ти никога“, тогава единият партньор се опитва да каже на другия, че нещо не е наред с него. Тогава другият съвсем естествено започва да се защитава. Следва размяна на директни атаки и неразрешаване на проблемите. Затова е важно да умеете да спорите. Успеете ли, бракът ви може да има дългогодишни перспективи.

Издигането на стена

Може би няма любовна връзка, която да не преминава през онзи етап, в който единият партньор, най-често мъжът, поставя преграда по отношение на обсъждане или разрешаване на даден проблем. Изглежда, че сякаш не му пука, нали? Според американския психолог Джон Готман, 80% от мъжете са такива. Специалистът смята, че ако жената успее да разпознава признаците, когато съпругът ѝ е емоционално претоварен и да не оказва натиск, проблемът може да бъде разрешен. Като цяло, важните въпроси е добре да се обсъждат, когато не сте уморени, ядосани, няма други хора край вас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 месеца

Щастливият, дългогодишен брак е въпрос на много работа. Масово хората не могат да преглътнат собствения си егоизъм и от там им тръгва всичко надолу. И с такъв манталитет и пет пъти да се бракуваш след това, все до тази изходна точка ще стигнеш. В една връка егото не трябва да надделява над общото благо. И естествено, човек е добре да си затваря устата и да брои до 10 преди да говори глупости, които после се помнят с години и отблъскват хората един от друг.

14

има възмездие

преди 3 месеца

Имам приятелка, която така бягаше от един женен мъж, че й се случи нещастие. Той не можа да си го прости, а пък жена му отдавна беше с негов приятел. Толкова за брака.

13

Други варианти

преди 3 месеца

1/ Бракът им ще продължи докато амбициозната млада булка не попадне на някой по-богат или по-перспективен, когото да успее да ожени за себе си. 2/ Дотогава, докато някоя амбициозна въртиопашка не успее да ги разведе, защото е харесала мъжа за себе си. 3/ Докато свекървата или тъщата не докарат чуждото чедо дотам, че да си събере вещите и да бяга презглава.