Снимка: istock

Повечето любовни връзки си приличат в началото. Двама влюбени – всичко е прекрасно, понякога има малки спорове, но всичко е наред. Това, за което забравяме още в началото на взаимоотношенията е как да изградим добра комуникация с любимия човек. Защото ако искаме да продължим дългосрочно с него, тя ще ни бъде необходима. Кои са 5-те важни стъпки за изграждане на ефективна любовна комуникация?

Бъдете открити за вашите желания

Добрата и ефективна комуникация включва това да можем да си позволим да бъдем открити един към друг. Да бъдем честни относно своите нужди, да чуваме другия. Защото жените често се оплакват, че партньорите им не желаят да разговарят. Всъщност, дамите имат нужда да бъдат изслушвани. Покажете че това е важно за вас.

Създайте безопасност в комуникацията

Добрата комуникация във връзката изисква безопасна среда за споделяне. Липсата на комуникация често е признак на страх. Също така не използвайте думите на другия срещу него, за да го нараните. Ако не можете да създадете благоприятна среда за комуникация, в която да достигнете разбиране един с друг, посъветвайте се със специалист по връзки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase