Снимка: istock

Всяка двойка, която решава да сключи брак го прави с надеждата любовта да остане завинаги. Колкото и влюбени да сте няма как да не се появи една малка сянка на съмнение, която ви преследва – дали бракът ви ще бъде щастлив и дали ще останете заедно завинаги. Това са въпроси, които се появяват в главата на всички младоженци, а дори и на тези, които вече са щастливо женени. Нормално е да се запитате дали щастието и любовта, които ви събират ще останат с вас завинаги.

Ако сте достатъчно смели, за да проверите дали бракът ви ще устои и как би могъл да се развие, всичко, което трябва да направите, е да си зададете два въпроса на себе си и един на друг. Според изследователи, отговорите на въпросите могат да предскажат качеството и силата на брака ви.

Проучване, проведено от учени от Вирджинския университет, изследва отговорите на 4242 брачни двойки, които са отговорили на тези два въпроса. Екипът е проследил тяхното развитие шест години по-късно, пише yourtango.com.

Ако искате да знаете дали бракът ви ще продължи и дали ще бъде успешен, тези два въпроса могат да ви помогнат да разберете, според изследователите. Трябва да си ги зададете както един на друг, така и да отговорите сами.

1. Доколко щастливи сте в брака си в сравнение с това колко щастливи сте били преди него или когато сте били необвързани.

2. Как мислите, че съпругът ви е отговорил на този въпрос?

Двойките, които са заявили, че не биха били по-щастливи извън брака си, са и двойките, които са се развели в рамките на тези шест години. Изненадващо, нали. Учените коментират тези резултати със схващането, че любовта и щастието са достатъчни за дълъг брак. В този период от шест години обаче след стартиране на съвместно съжителство двойките постепенно губят усещането си за щастие наред с появата на проблеми от финансово, битово и ценностно естество.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

6

аз да ви обадя

преди 4 месеца

Рядко има щастлив брак, повечето от познатите ми само мрънкат, но се търпят:- заради ипотеката-защото като си помислят колко раправии е един развод и ги домързява- правят накоя забежка и така се успокояват-карат я на принципа "по-добре познато зло, от колкото незнайно добро"

5

Сашо от Варна

преди 4 месеца

Бъдещето на един "щастлив" брак,зависи от дължината,дебелината и устойчивоста!?...

4

Анонимен

преди 4 месеца

Питай ги след семеен скандал за пари или от ревност, или пък след ожесточена разпра с тъщата или свекървата.