Снимка: istock

Имате ли чувството, че стресът в ежедневието пречи на вашата връзка, че с партньора си сякаш се избягвате, отклонявате важните теми? Няма любовна връзка, която да не преминава през критични периоди. Някои са по-краткотрайни, други продължителни. Стресът влияе върху поведението ни, а и на любовния климат като цяло. Вижте 4 начина, по които той пречи на хармонията ви. И не забравяйте, че отлагането на разрешаването на проблемите и липсата на добра комуникация, задълбочават негативния му ефект.

Стресът може да ви направи по-малко социални

Когато сме под напрежение, било то свързано със самата връзка или пък външен фактор, обикновено редуцираме социалните контакти, много често спираме да практикуваме общи любими занимания, отказваме да пътуваме заедно с половинката. Всичко това в дългосрочен план може да се отрази на връзката, особено ако двамата партньори свикнат всеки да излиза със своя компания, летните ваканции да прекарват отново отделно.

Създаване или връщане към лоши навици

Не са малко връзките, които са точно такъв пример. Трудните времена за двамата партньори могат да тласнат единия в грешна посока, особено когато не се чувства подкрепен от любимия човек. Хазарт, злоупотреби с алкохол, наркотици, емоционално хранене, дори изневяра. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase