Снимка: istock

Усещането за несигурност в една връзка винаги е червен флаг, който не бива да подминаваме. Смятате ли, че партньорът ви прави всичко възможно, за да се чувствате сигурни или точно обратното?

Ако изпитвате несигурност има много причини да се чувствате по този начин. Ето няколко възможни.

Не се отнасят добре с вас, липса на уважение

Това не се отнася само до мило отношение, липса на физически и емоционален тормоз. Спазва ли партньорът обещанията си, уговорките, които имате? Честни ли са с вас? Отнасят ли се с уважение?

Вие част ли сте от неговите забавни мигове, свободно време? Ако повечето отговори са „не“, то тогава не се отнасят добре с вас и определено имате причина да се чувствате несигурни в тези взаимоотношения. И не се дръжте за минали спомени, началото на връзката, когато всичко е било различно и заблуждаващо и че ако сте търпеливи добрите стари времена ще се върнат.

Вие не сте себе си

Бъдете откровени пред себе си. Вие показвате ли напълно себе си в тази връзка? Или може би ви е страх, че ако дадете свобода на емоциите си, навиците си, разкриете кои сте, партньорът ви ще ви остави. Много хора, които се чувстват несигурни във връзката се чувстват така, защото те не се държат така, както изисква тяхното автентично аз. Вместо това те се опитват да бъдат такива, каквито се иска на техния партньор. Това се отнася от външния вид до поведение, интереси. Животът в такава връзка е една постоянна несигурност. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase