Снимка: Istock

Когато търсим утеха, решение, мотивация, любов, винаги се обръщаме към мъдростите. В тези думи често намираме отговорите, от които се нуждаем. Днес споделяме 6 будистки правила за любовта.

Ако наистина обичате себе си, никога не бихте могли да нараните друг

Това е първата стъпка от истинското намиране на любов. Да осъзнаете, че трябва да обичате себе си. Когато започнете да се обичате, вие ще създавате здрава основа за трайна връзка с някого. Когато обичате истински себе си, виждате отражението на тази любов в някой друг. Това е така, защото всички сме свързани духовно.

Мирът идва отвътре. Не го търсете извън вас

Някои хора вярват, че някой или нещо може да им даде вътрешен мир и любов, от които се нуждаят. Но това не е така. Според източната философия, когато правите това, вие се настройвате за евентуално разочарование. Това е така, защото всичко е мимолетно. Емоционалното щастие идва и си отива като вятъра, докато истинското щастие идва от състоянието на битието – случва се естествено отвътре. Когато забележите колко пълни се чувствате отвътре, тогава може да предложите съдържание на една връзка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase