Снимка: Istock

Приятелите са една от най-важните части от живота ни. Всеки иска да има добри приятели, но понякога е трудно ние самите да бъдем такива. Поставяме своите приоритети и чувства, нужди на първо място и загърбваме приятелите си.

Как да бъдем по-добри приятели?

Направете приятелството си приоритет

За да бъдете добър приятел, вие трябва да поставяте не само своите нужди на първо място, а и тези на приятелите си. За да се насладите на истинско приятелско преживяване заедно е важно да превърнете приятелството си в приоритет. Всеки има своите лични приоритети, но когато се отнася до приятелите трябва да ги поставяме по-напред в списъка.

Бъдете отворени и си позволете да сте уязвими един пред друг

Истинските приятели са се виждали във всякакви ситуации – от най-веселите до най-трудните. За да сте още по-добър приятел трябва да допуснете по-дълбоко до себе си хората, които са ви най-близки. Позволете си да ви виждат в лоши моменти, в които сте слаби или имате нужда от помощ. Това прави приятелството още по-силно с времето.

Обръщайте внимание на малките неща

Малките неща са ценни и важни. Те се случват измежду големите и могат да имат много повече значение за отношенията и съхраняването на приятелството. Затова им обръщайте внимание. Малките жестове са важни. Те показват, че държите на приятелството си и на човека, с когото го делите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase