Снимка: Istock

Когато сме влюбени несподелено, или пък ни се е случила раздяла с партньора, обикновено се чувстваме тъжни, депресирани, плаче ни се, нямаме желание за нищо. Казваме, че сърцето ни е разбито.

Синдромът на разбитото сърце е съпроводен с мъка, която тежи не само на мисълта ни, че сме самотни,, но и оказва значително въздействие върху тялото. Стресът свързан с него, понижава имунитета, повишават се кръвното налягане, сърдечната честота, нивата на кортизола, появява се физическа умора.

1. Поемете контрола

Първото, което обикновено се случва, когато изпитваме любовна мъка е да се предадем на негативните емоции. Губим желание за любимите ни занимания, хобита. Затова, поемете контрол и проявете инат в това да продължите с интересите си.

2. Не задържайте емоционалната си болка

Проучвания са доказали, че изразяването на емоциите значително намалява стресовата реакция на тялото. Ако ви се говори – говорете с приятели и близки. Пишете на лист хартия, когато няма с кого да говорите. След това скъсайте и изхвърлете написаното, сякаш чистите душата си от негативното.

3. Не поставяйте ограничение във времето на емоциите си

И не позволявайте на другите да го определят. Вашето време за изцеление за тази любовна травма е уникално ваше. Но не му позволявайте и да трае твърде дълго.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase