Снимка: Istock

Когато видим двойка, в която възрастовата разлика е не по-малко от 10 години в полза на мъжете, винаги си задаваме „Защо той е избрал толкова млада партньорка, а не търси нещо „по-сериозно“? Разбира се, няма правила, които да очертават колко трябва да е разликата в годините между партньорите. Най-важно е те да се чувстват щастливи от взаимоотношенията си. И все пак, за мъжете по-младите жени се асоциират с по-добър секс (дори и след това да не се окаже точно така), компания, която му помага да „избяга“ от сериозните теми на ежедневието. Кои са другите възможни причини за мъжкия интерес към по-младите дами?

Криза на средната възраст

Една от причините мъж да търси компанията на по-млада жена е вероятна криза на средната възраст, през която преминава и иска да се опита да задържи младостта си. С по-млада партньорка той може да продължи да прави забавни и разтоварващи неща, с които допълнително да се почувства по-млад.

Не търси дългосрочна връзка

Понякога мъжете след 30 или 40, 50-годишна възраст търсят взаимоотношения с по-млада жена, тъй като тя би била по-отворена към идеята за краткосрочна връзка. Възможно е той да няма нужда от сериозен ангажимент с всичките му отговорности.

По-младите жени са склонни да бъдат по-експериментиращи в леглото

Те рядко са изморени или ги боли глава, готови са да се забавляват в спалнята, а за мъжете това е примамливо, защото ще се забавляват в някои случаи и без да дават много от себе си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase