Снимка: Istock

Любовта има своите фази. Тя преминава през бурни моменти, през осъзнаване и отлагане на дълбоки чувства, които остават във времето. Връзките също преминават през своите стадии. Всеки етап от връзката има своите характерни белези и подсказва за развитието на отношенията.

Изследванията показват, че мозъкът на влюбените двойки се променя по много характерен начин с течение на времето от момента на влюбването, преминавайки през 5 общовалидни етапа в развитието на връзката.

Първи етап – увлечение

Това е най-приятната и главозамайваща част от влюбването. В тази фаза партньорите са погълнати един от друг. Не могат да се разделят дори за минута. Чувстват се прекрасно, когато са заедно. Не можете да заспите. Не можете да се концентрирате. Мислите постоянно за другия човек. Фокусирани сте единствено в мисълта, че ще го видите.

Втори етап – комфорт

Тази фаза настъпва, когато тялото ви се успокои малко от бушуващите хормони в началото. Според изследванията в този етап се освобождават неврохимикали, които ускоряват сърдечния ритъм и стимулират зоните на удоволствие в мозъка.

В този период двойките изпитват чувство на щастливо безпокойство. Намирането на начин да спите добре все още е затруднено, защото вълнението не е утихнало. Така наречената фаза на медения месец в началото може и да е приключила, но емоциите и вълненията ви в този период далеч не са стихнали.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase