Снимка: Istock

С помощта на фъншуй можете да освежите енергията в дома си и да го направите място с по-малко стрес и повече уют – това, от което всеки дом се нуждае. Фъншуй е фантастично средство за преобразяване на дома в положителна посока. Ще се почувствате по-вдъхновени, отпочинали и в синхрон с позитивната енергия, която ще се отприщи в жилището ви, вашата крепост.

Ето няколко фъншуй начина да го постигнете.

Освободете колкото се може повече физическо пространство в дома

Разчистването от стари и непотребни вещи заема централно място във философията на фъншуй. За да тече енергията свободно през дома ви, в него трябва да има достатъчно място. Изхвърлете всичко старо и ненужно. Освободете място в шкафовете, гардеробите, килерите. Това ще направи енергията в дома ви по-свежа.

Обновете пространствата за съхранение

След като изхвърлите всичко ненужно от местата, в които държите вещите и пособията си е време да ги подредите. Добрата подредба е една от най-добрите стратегии за преобразяването на дома според философията на фъншуй. Това ще помогне да сте по-креативни, по-дейни и енергични, както и по-щастливи и хармонични.

Пречистете енергията чрез сол

През жилището ви тече постоянна енергия. Тя се нуждае не само от подредба и достатъчно пространство, но и от пречистване. Солта е идеално средство за това. Поставете купи с морска сол на стратегически места из дома, най-вече по ъглите. Сложете купите със сол на места, на които смятате, че енергията се затруднява в преминаването и е твърде заседнала. Вие познавате дома си най-добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

4

пияница мистик

преди 2 години

Купих си книга за фъншуй, прочетох я и сега не знам къде да я сложа, за да не ми развали фъншуя в дома :)))

3

До 1

преди 2 години

И един съвет против затъпяване:Не цитирайте дословно хора, за които всички знаем, че са престъпници. Проявете креативност и си обогатете речника.

2

Дзен тъпизъм

преди 2 години

Подредете дома си, за да можете наново да разхвърляте.