Снимка: Istock

Младостта е времето на приятелствата, на събиранията, на безкрайния купон, който постоянно ви среща с много хора, шумни компании и много смях. Всичко това ви е карало в онзи момент да сте убедени колко много приятели имате и колко добре се чувствате. Смятате, че вие никога няма да сте от онези мърморещи хора, които с всяка изминала година остават с все по-малко и по-малко приятели.

Всеки си го е мислел, докато не дойде моментът, в който осъзнавате колко всъщност сте намразили хората, колко по-добре се чувствате в тишината на дома си и колко голяма нужда имате да общувате с истински приятели, които можете да преброите на пръстите на едната си ръка.

Всяко друго общуване ви се струва изкуствено, натоварващо, безкрайно скучно. Все по-рядко имате желание да излизате, камо ли да създавате нови приятелства. С годините сте натрупали опит с хората, голяма част от който е бил негативен. Разочаровали са ви по всякакви начини и това ви е накарало да спрете да се впускате в новите приятелства със същия младежки и наивен пламък.

С годините хората стават все по-емоционално стабилни, осъзнати и нетолерантни към некачествени контакти и общуване. Затова и все по-малко харесват другите хора. Списъкът с одобрени приятели става все по-малък и това е напълно нормален процес, който се развива с годините.

Защо с възрастта ставате все по-голям интроверт и започвате да мразите все повече повърхностните контакти с другите?

Колкото по-възрастни ставате, толкова по-често ви разочароват околните

Мъдростта на възрастта ви прави по-аналитични и вглеждащи се в детайлите. Затова и разочарованията от хората стават по-лесно разпознаваеми за вас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase