Снимка: istock

Когато нямаме любим човек до себе си, често се усещаме самотни. Но връзката не ни гарантира, че макар и с партньор няма да усещаме самота, празнота. Липса на интимни моменти, които не включват само секс, липса на докосване, като прегръдка, сутрешна целувка, са само част от причините да усещаме самота. Вие как се усещате във вашата връзка?

Липса на комуникация

За съжаление, в много двойки тя е дефицитна, защото партньорите не ѝ отдават нужното значение. Добрата комуникация е от съществено значение за щастието в една връзка. Ако се чувствате самотни, вероятно не общувате достатъчно с партньора си, но и не говорите за липсата на комуникация помежду ви, което е грешка. Говорете с него, попитайте го как той се чувства, обсъдете какво е добре да направите, за да се почувствате по-свързани.

Отдавате значение на забавлението, не и на обвързването с партньора

Една любовна връзка се нуждае от разнообразие, за да може да оцелее. Въпреки това, желанието ви да се забавлявате с половинката или пък с вашия приятелски кръг, не бива да доминира над емоционалната връзка. Имате много забавни моменти заедно? А колко са моментите, в които може да споделяте, да се интересувате от другия, да покажете своята уязвимост? 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Коментари Напиши коментар

9

Михаелке,

преди 2 години

Ти не спиш ли нощно време?Все твоите материали се качват след 22.00 ч., а понякога и по малките часове.

8

Основна причина

преди 2 години

този, когото(която( си избрал(а) за свой партньор, не ти подхожда или не те обича, затова нямате много общи интереси и теми. Заедно сте или по принуда (например, вече имате дете и двамата желаете да го отгледате в условията на семейство, а не на развод), или пък просто в момента на хоризонта няма по привлекателен партньор (партньорка). И двамата съзнавате, че ако на хоризонта поне на единия от вас се появи нещо по-подходящо, връзката ще бъде прекратена. Има много такива двойки.

7

И финала:

преди 2 години

"История на прехода или как о.айневиха всичко и ме насадиха на пачи яйца, но напук на всички аз няма да съм лошия в страшния филм - Адун". Автор: Бойко Методиев Борисов в съавторство с Румен Радев