Снимка: istock

Любовните раздели са сложен процес, но трябва да преминем през него. Минава известно време, вие продължавате с нова любовна връзка, но се случва така, че разбирате, че бившият ви също е създал такава. Тогава се появява чувството на ревност към него. Защо?

Изпитвате лека носталгия

В човешката природа е заложено да изпитваме носталгия, дори когато сме преодолели любовната раздяла. Дори и на този етап да се намирате в щастлива любовна връзка, нормално е понякога да се сещате за онези хубави моменти, които сте имали с бившия си.

Защо тя е напълно различна от мен?

Въпрос, който си задавате за новата половинка на бившия ви партньор. Към него си задавате и другия въпрос – дали той вече предпочита сериозни взаимоотношения със съвсем друг типаж жени. Това ви кара да си мислите, че може би не сте била силно желана от него, че някоя друга е пленила повече сърцето му.

Старите ви рани са се отворили отново

Понякога, дори когато сме разделени от месеци с някого, нашите любовни рани може да се отворят отново. И причината да ни боли е, че той ни е заменил толкова скоро с друга. И изпитваме силна ревност. Някои белези се нуждаят от повече време, за да зараснат напълно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase