Снимка: Istock

Цветовете са навсякъде край нас. Носим ги, ядем ги, усещаме аромати, с които ги асоциираме, понякога се къпем в тях. Силата им е голяма. Някои от тях ни помагат да укрепим волята си, когато спазваме диета, докато за други знаем, че е добре да избягваме, защото биха ни накарали да хапваме повече.

Цветовете могат да ни помогнат да подобрим своето емоционално състояние. Как и кои багри да добавите в ежедневието си чрез посуда, аксесоари, дрехи, вижте в следващите редове. 

Оранжево, когато страдаме

Един цвят, който може да ни помогне да се почувстваме по-добре след загуба, травма, в края на работния ден, когато стресът се е натрупал, когато сме негативни. Оранжевото също така стимулира тялото и ума, самочувствието, вътрешната сила, креативността, самоизразяването, щастието, помага да бъдем по-позитивни.

Златно

Златните багри ще прогонят депресията, стреса и усещането за безпокойство. Благодарение на тях се чувстваме по-балансирани, мъдри. Ако сте в менопауза, носете по-често златния цвят.

Виолетово при ниско самочувствие

Кралски цвят, който също може да ни помогне да балансираме емоциите си, когато сме тревожни, депресирани, липсва ни увереност във важен момент. Той повишава нашето въображение, достойнство и себеуважение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase