Снимка: istock

Всеки родител мечтае детето му да е най-доброто и най-успешното в живота си. Гордост е да се похвалиш с успехите на детето си. Кой не би се радвал, ако детето му показва особени признаци, ако не на гениалност, то поне някаква даровитост или висок интелект.

Всяко дете е специално, защото има своите таланти и области, в които показва своя потенциал. Как може всеки родител да разбере дали неговото дете има специални дарби в някаква област?

Ето и някои сигнали, че може би детето ви е надарено.

Преминава всяка критична възраст по-бързо от другите

Прохождането, проговарянето, преминаването през всякакви критични възрасти, които са определящи за развитието на детето без проблеми и дори по-бързо от другите деца подсказва, че детето ви вероятно разполага с потенциал, по-висок от този на останалите.

Детето обича да чете

Обикновено, когато едно дете проявява повече интерес към четенето, отколкото към игрите, това може да е сигнал за талант и надареност в някаква област, особено научна или творческа. Ако детето се наслаждава на четенето и не го прави под натиск, както повечето деца, вероятността да е с по-висок коефициент на интелигентност е по-голяма.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase