Снимка: Istock

Една връзка може да бъде измамна, ако в нея няма наистина любов. Част от това да бъдем мамени е манипулацията. Понякога е трудно да я разпознаем. Кои са знаците на любов, които всъщност са манипулация?

„Но аз те обичам толкова много!“

Това е неговото извинение, всеки път, когато направи нещо, от което вече ви е писнало, нещо което е трябвало да свърши, но не е и т. н. Бързо се оправдава с това извинение, карайки ви вие да се почувствате виновни, че очаквате нещо от него.

Но внимавайте колко често се повтаря „Но аз те обичам толкова много!“. Болезнена ревност, пренебрегване на вашите желания и нужди, само защото той ви обича толкова много.

Искам да се погрижа за теб“

Това е чудесно, ако сте бременна, неразположена, болна. Но ако той настоява да останете у дома, когато искате да се видите с приятелки, да отидете на козметик, да се отдадете на любимото хоби, тогава може да се касае за нещо друго. Правете разлика между грижа и манипулация.

Вие сте целият му свят, а той не може да живее без вас

Искате да преустановите връзката за определен период от време или дори да сложите край, а той използва страховитата манипулация, че ще посегне на живота си, защото не може да живее без вас. Далеч от романтиката, манипулативни думи, които понякога може да бъдат в комбинация със заплашване, че ще ви навредят, ще ви наранят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase