Снимка: istock

Парите могат да се окажат един от най-честите поводи за конфликти във връзките и семействата, независимо дали имате добри възможности или сте на ръба на финансовия колапс. Харченето на пари и различията в печеленето на парично възнаграждение при партньорите може да доведе до спорове, напрежение, скандали и раздели.

Неразбирателствата относно парите са стари като света. Нормално е да ги има. По-важното е да знаете как да ги преодолеете. Ето няколко начина.

Бъдете готови да приемете влиянието на партньора си

Това означава да говорите често и откровено за разбирането на всеки един от вас относно парите, печеленето им, харченето им, влагането им и спестяването им. Всеки човек има своите схващания и отношение към парите и е добре да сте напълно наясно с вашите.

Емпатия

За да има ефект и смисъл от комуникацията ви на тази деликатна тема, е необходимо и двамата да проявявате емпатия и разбиране към партньора си. Той трябва да се чувства сигурен в тази ситуация, както и вие. Лесно е да изпаднете в защитна или нападателна позиция, но това няма да доведе до конструктивно решение на проблема. Ако продължавате с това поведение, няма да достигнете до консенсус.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase