Снимка: istock

Никога не е твърде рано или твърде късно да се учи чужд език. Всяко едно ново знание е богатство, а за малките деца и подрастващите може да се превърне в тяхно особено голямо преимущество. Затова, ако си мислите, че вашето дете е все още малко за уроци по чужд език, заблуждавате се.

Според много специалисти и експерти още от 10-месечна възраст на детето можете да започнете да го запознавате с непознатия език. А ако детето е по-голямо, е силно препоръчително да изучава поне един чуждестранен език. Но какво да правим през лятната ваканция, когато учениците с право искат да почиват и да се забавляват, като последното, което биха искали да правят е да учат. Никой не е казал, че езиковите уроци трябва непременно да са по учебник. Има много забавни и приятни, лежерни начини, с които детето да учи нови думи и фрази, да упражнява наученото досега. Ще ви дадем няколко идеи.

Говорете на този език

Ако вие или някой от семейството ви знае чужд език, най-лесната стъпка от ученето с детето е просто да му говорите на него. В началото ще ви е странно със сигурност, то няма да ви разбира, ще се смее или пък ядосва, но постепенно ще свикне да го чува и да разпознава основните думи и изрази. А освен това ще се получи много забавна комуникация – вие ще говорите на чужд език, то ще ви отговаря на майчиния, докато не се отпусне и започне да ви отговаря и то на новия език.

Използвайте пъзели

Един забавен и много лежерен за децата начин да придобият знания по чужд език е да подреждат едни от най-често срещаните думи в пъзел, използвайки различни цветове и форми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар