Снимка: istock

Понякога се чувствате потиснати в работата, без да имате конкретна причина, но усещате апатия, която сякаш не можете да си обясните. Понякога причините за това усещане са ви ясни, но не ги изказвате на глас. А всъщност това мрачно настроение на неудовлетвореност в работата може да означава едно – кариерата ви е в застой.

За да сте сигурни, че това е причината за унилото ви лице в офиса, отговорете на въпросите в текста и ще разберете дали се нуждаете от промяна в кариерата.

Имате ли нужда от почивка?

Чувствате се изморени, често ви се доспива, ненавиждате алармата рано сутрин, а дори и третата чаша кафе за деня не успява да ви събуди. Всички тези признаци говорят за умора от работните ви задължения и дори за бърнаут. Не подценявайте ситуацията, а помислете как бихте могли да я промените така, че да се чувствате по-добре, по-щастливи и по-жизнени.

Имате ли нужда от повишение?

Съвсем нормално е да се чувствате в застой, ако постигате добри резултати, но не получавате предложение за повишение. В такъв случай подберете внимателно аргументите си и ги представете пред ръководителя ви, като се обосновете и защитите защо заслужавате желаното повишение и увеличение на възнаграждението.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 седмица

И аз моята работа все я сменям и все си седя на нея. Човек свиква и се пуска по течението.

8

1. Не сте роднини

преди 1 седмица

с шефа.
2. Не сте гадже на шефа.
3. Не сте доносник на шефа, нито го прикривате когато кръшка на жена си.
4. Нямате достатъчно силен на деня близък, който да респектира шефа ви.
5. Не разполагате с компромат срещу по-висшестоящ колега, чието място бихте могли да заемете. Но внимавайте! Преценете ситуацията, преди да използвате компромата. Защото, докато вие разобличавате неподходящия за въпросната длъжност, някой друг, по ловък от Вас, може да се шмугне и да заеме овакантеното място. :)

7

Анонимен

преди 1 седмица

От всичките въпроси само на един отговорих с НЕ, всичко останало си е точно така. И в момента си търся нова работа и даже не е заради парите. Просто съм уморена, апатична и ми липсва желание за каквото и да е, защото всяка моя идея се посреща "ами, даааа, ама нямаме пари! и защо да правим промени, като и така нещата се случват?" и накрая спрях да съм креативна и се пуснах по течението и сега работя или по-скоро вися тук и чакам да стане 5,30, най-добре в петък.