Снимка: istock

Много женени двойки и живеещи на семейни начала попадат в клопката на нежеланието за интимност. Този проблем е наистина често срещан. Въпреки това темата все още е табу и много двойки не признават пред себе си и пред терапевт, че в брака или връзката им сексът вече е рядкост.

С течение на времето отдалечеността се увеличава, пропастта между двамата става все по-дълбока, а решенията на проблемите все по-трудно откриваеми.

Ако сте заседнали в еднообразието на брак без секс, вижте кои могат да са причините за този проблем.

1. Не можете да говорите за секс.

Някои двойки се притесняват да признаят проблемите си и да говорят за тях. Правят се, че не съществуват, докато напрежението расте. Една от причините липсата на секс да се задълбочава може да е именно в трудностите, които изпитвате да говорите за това.

2. Под голям стрес сте.

Вие или партньорът ви сте под напрежение по друга причина в ежедневието си. Това може да ви пречи да се отпуснете и да се отдадете на интимност.

3. Имате различия в либидото.

Някои двойки имат затруднения в напасването на сексуалното си желание. Ако имате различни сексуални нужди или изпитвате желание за секс по различно време, това може да е в основата на проблема.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase