Снимка: istock

Много женени двойки и живеещи на семейни начала попадат в клопката на нежеланието за интимност. Този проблем е наистина често срещан. Въпреки това темата все още е табу и много двойки не признават пред себе си и пред терапевт, че в брака или връзката им сексът вече е рядкост.

С течение на времето отдалечеността се увеличава, пропастта между двамата става все по-дълбока, а решенията на проблемите все по-трудно откриваеми.

Ако сте заседнали в еднообразието на брак без секс, вижте кои могат да са причините за този проблем.

1. Не можете да говорите за секс.

Някои двойки се притесняват да признаят проблемите си и да говорят за тях. Правят се, че не съществуват, докато напрежението расте. Една от причините липсата на секс да се задълбочава може да е именно в трудностите, които изпитвате да говорите за това.

2. Под голям стрес сте.

Вие или партньорът ви сте под напрежение по друга причина в ежедневието си. Това може да ви пречи да се отпуснете и да се отдадете на интимност.

3. Имате различия в либидото.

Някои двойки имат затруднения в напасването на сексуалното си желание. Ако имате различни сексуални нужди или изпитвате желание за секс по различно време, това може да е в основата на проблема.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

38

Са

преди 2 месеца

Тука пак някой психолог със съмнителна диплома се е изказал!Не бе,имам две деца-едното на 2 и 1/2,а другото на 4!Ако едно спи,другото не спи и е малко трудно хем да заспят двете,хем да не сме уморени,хем да ни се плющи по едно и също време!

37

Радио Ереван

преди 2 месеца

Имам една колежка много добра и ненаситна ,а мъжа и не я пипал с месеци не са виновни само жените.

36

Стратег

преди 2 месеца

До Анонимен 25
Господ, га е раздавал от мозъка, теб те е пропуснал;)))