Снимка: istock

Както добре знаем, сексуалното желание, задоволяване и необходимост от полов контакт са относителни при всяка жена. Някои дами имат по-честа нужда от секс, докато при други желанието идва рядко, но ги задоволяват напълно и не така интензивни като честота ласки.

Дотук добре. Но нещата се усложняват значително, дори при някои драматично, когато навлязат в опасната територия, наречена менопауза. Колкото и да говорим за този период при дамите, негативните му страни са повече, отколкото добрите. За жалост, климаксът се отразява и на сексуалния живот на жените, което винаги е неприятна тема.

Ако наближавате тази възраст, в която менопаузата чука на вратата, е добре да се подготвите и да знаете какви промени ви очакват. Положителните новини са, че фармацевтичният пазар ни предлага все повече възможности да неутрализираме страничните ефекти на менопаузата, както и да облекчим най-неприятните ѝ симптоми. Ето някои от тях:

Понижено либидо

То е сред най-известните признаци на менопаузата, а именно липсата на желание за секс. Според някои изследвания, правени в САЩ, може да се твърди, че и господата изпитват редуцирано желание за полов акт с напредъка на годините, не само дамите. Но при жените е от два до три пъти по-вероятно да изпитват проблеми с либидото, в сравнение с мъжете. Това се дължи на промяната на хормоните, най-вече на изчерпването на естрогена в тялото.

Вагинална сухота

Промяната в нивата на естроген може да е отговорна за намаляване на естественото вагинално овлажняване. Вагиналната сухота е честа причина за болезнено усещане при секс.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase