Снимка: Istock

Знаете ли, че когато децата в едно семейство виждат родителите си в положителна пълноценна връзка, това им помага да разберат как трябва да изглеждат взаимоотношенията между мъжа и жената.

Така например, ако бащата се отнася неуважително към майката, детето го приема за „нормално“ поведение. На по-късен етап от живота си ще има подобно отношение към своите партньорства в любовта.

И тук си задаваме въпроса защо ролята на бащата е толкова важна? Вижте в следващите редове.

Академични постижения

Бащите могат да изиграят жизненоважна роля във възпитаването на езиковите и познавателните способности на децата си. Според проучвания, татковците, които са по-ангажирани към децата си по време на юношеството, могат да допринесат за по-добри словесни умения, академични постижения и цялостен интелект.

Изграждане на самоуважението

Ако си представим, че отношението между бащите и децата е уравнение и то се окаже отрицателно, би могло да има негативно влияние върху децата. От друга страна, ако връзката помежду им е здрава, това би се отразило положително върху самочувствието на малките. Това правило особено силно важи за момичетата. Ако те виждат как баща им се отнася с любов към майка им, ще бъдат склонни да очакват същото от мъжете в живота си един ден. Също така, като зрели жени те ще са по-малко склонни да поддържат „нездравословни“ любовни връзки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase